Nieuws
Maatregelen Corona virus

Equinoord Paardenpraktijk wil ook in deze tijden u zo goed mogelijk van dienst zijn en uw dier(en) de benodigde zorg leveren. Om dit de komende weken tot maanden te kunnen garanderen zijn wij genoodzaakt onze maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen aan te scherpen. Deze maatregelen zijn erop gericht de richtlijnen van het RIVM te volgen en de afstand van 1,5 meter (zoveel mogelijk) te garanderen. Onderstaande maatregelen gelden tot in ieder geval 1 juni.

1) Spoedgevallen, zieke paarden, acuut/ernstig kreupele paarden worden ten alle tijden geholpen. Wél vragen we u waar mogelijk zoveel mogelijk afstand te bewaren, met zo min mogelijk mensen aanwezig te zijn en indien u zelf verkoudheidsklachten/hoesten/koorts heeft niet bij de afspraak aanwezig te zijn.

2) De merriebegeleiding wordt uitgevoerd zoals u dat gewend bent. Indien we bij u thuis komen om te scannen vragen we u rekening te houden met de bij het vorige punt besproken maatregelen. Indien u op de praktijk komt vragen we u met slechts één persoon bij het scannen aanwezig te zijn en andere aanwezigen in de auto te laten wachten.

3) Keuringen (zowel klinisch als röntgenologisch) worden niet uitgevoerd.

4) Niet-dringende zaken zoals kreupelheidsonderzoek, röntgenfoto’s, echografisch onderzoek, castraties, chippen etc. worden bij voorkeur uitgesteld tot na 1 juni. Indien dit niet mogelijk is kunnen deze zaken alleen uitgevoerd worden op de praktijk en wordt het paard/de pony voor dit onderzoek overgedragen aan een assistent van de praktijk. De eigenaar kan het dier later ophalen of wachten in de auto.

5) Er worden geen nieuwe patiënten aangenomen voor chiropractische behandelingen. De patiënten die al onder behandeling staan of al een afspraak hebben staan worden persoonlijk benaderd over de uitvoering van deze behandeling.

6) Aangezien vaccinaties veelal niet uitgesteld kunnen worden tot na 1 juni maar wél een probleem vormen voor de 1,5 meter afstand tussen de dierenarts en u als eigenaar voeren we deze bij voorkeur uit op de praktijk waarbij uw paard op de trailer staat en dus niet vastgehouden hoeft te worden door u. Indien een bezoek aan de praktijk echt niet mogelijk is vragen wij u thuis voorzorgsmaatregelen te nemen zodat de dierenarts uw paard(en) kan enten zonder binnen 1,5 meter van u hoeft te staan. Bijvoorbeeld door het paard aan te binden, op de trailer, wasplaats of in een opvoelbox te zetten.

7) Mestonderzoeken kunt u in de daarvoor bestemde bak in de hal van de praktijk in Marum achterlaten, zodat er geen contact met de assistente nodig is. Na het uitvoeren van het onderzoek nemen we telefonisch contact op over de uitslag. Wij vragen u het monster/de monsters duidelijk te voorzien van uw naam, adresgegevens, telefoonnummer, naam van het paard/de paarden en of het een individueel of een mengmonster betreft.

8) Indien u medicijnen nodig heeft voor uw paard(en) vragen wij u van tevoren telefonisch contact met ons op te nemen om uw bestelling door te geven. Wij leggen de medicijnen vervolgens voor u klaar in de kast in de hal van de praktijk in Marum zodat u de praktijk zelf niet binnen hoeft te komen. Komt u na sluitingstijd? Dan leggen we de medicijnen in het kastje bij de achterdeur, geeft u dit alstublieft duidelijk aan zodat u niet misgrijpt.

Wij danken u bij voorbaat voor uw begrip en medewerking. Mocht u nog vragen hebben kunt u natuurlijk contact met ons opnemen via 0594-645252.

Geboortepakket veulen

Verwacht uw merrie dit seizoen een veulentje?

Met het Equinoord geboortepakket bent u goed voorbereid!
In dit pakket vindt u onder andere een thermometer, navelklem en ontsmettingsmiddel voor de navel, net als een handig overzicht met tips voor, tijdens en na de geboorte.

Twijfelt u of uw veulen genoeg biest heeft binnengekregen? Dan is het verstandig een IgG test uit te voeren wanneer het veulen 24 uur oud is. Hierbij nemen we wat bloed af en voeren de test direct bij u op stal uit.

Natuurlijk kunt u met vragen altijd terecht bij één van de paardendierenartsen. Hiervoor kunt u mailen naar equinoord@dapmarum.nl of telefonisch contact opnemen via 0594-645252.

IMG_0105