Nieuws
Equinoord geboortepakket

De eerste veulens zijn alweer geboren! Verwacht u komend seizoen een veulentje? Met het Equinoord geboortepakket bent u goed voorbereid. Verkrijgbaar op de praktijk voor €24,95.

IMG_0105
Mestonderzoek actie

Het is weer voorjaar en de paarden kunnen straks het land weer op, een belangrijk moment om te denken aan de wormbestrijding! Voorheen werden paarden blind ontwormd volgens een vast schema, hierdoor werd er echter te vaak onnodig ontwormd waarmee resistentie in de hand gewerkt wordt. Daarom is het tegenwoordig verplicht om mestonderzoek uit te voeren, aan de hand daarvan wordt dan een passend ontwormingsmiddel gekozen of blijkt dat ontwormen niet nodig is.

De gehele maand april bieden wij u een mestonderzoek met eitelling en gericht ontwormadvies aan voor slechts 10 euro per onderzoek. U kunt mestonderzoek van zowel individuele dieren als van een mengmonster uit laten voeren. Voor mestonderzoek is één bal verse mest voldoende, voor een mengmonster neemt u van verschillende mesthopen één mestbal. U kunt de mestmonsters bij de praktijk in Marum brengen.

afbeelding wormen