Nieuws
PPID-test met 50% korting

Pituitary Pars Intermedia Dysfunction (PPID) is een aandoening die veel voorkomt bij oudere (> 15 jaar) paarden, tegenwoordig zien we het echter ook steeds vaker bij jongere dieren. Verschijnselen passend bij PPID zijn: een lange krullerige vacht, sloomheid, hoefbevangenheid, veel drinken en plassen, overmatig zweten, gevoeligheid voor infecties, vetophoping boven de ogen en spierverlies van de bovenlijn.

In de maanden september en oktober is de bloedtest voor PPID (ACTH-test) het meest gevoelig, deze maanden zijn dan ook het meest geschikt om uw paard, pony of ezel te testen óf om te controleren of de dosering van de medicatie van uw paard met PPID nog juist is. Boehringer Ingelheim biedt daarom paardeneigenaren de mogelijkheid om hun dier met 50% korting te laten testen op PPID in de maanden september en oktober.

Voor meer informatie over PPID kunt u de informatiepagina over PPID raadplegen op deze website.

Natuurlijk kunt u ons ook altijd telefonisch bereiken via 0594-645252 voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.

 

Let op: in tegenstelling tot voorgaande jaren biedt Boehringer Ingelheim de ACTH-test niet gratis aan maar met 50% korting!

hairy-horse-old-ppid-istock-678623586-2400